sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Katoavat luonnonvarat


Rohkeaa kävyn vaanintaa...


Joudun myöntämään, että suuri ja mahtava metsästyskoirani saalistaa käpyjen ja puunlehtien (ja myrkkymöllyköiden) lisäksi myös varsin uhanalaisia lajeja. Mainitakseni muutamia:

1. JÄÄKARHUJA. Käsittääkseni ne alkavat olla aika harvinaisia, ainakaan suomen luonnossa ei kovin montaa ole tullut vastaan:

Kuole peto!

2. SUKKIA. No näiden häviäminen koko maailmasta ei ehkä ole ihan vielä ajankohtaista, mutta meidän taloudessa sukista on aina vähintäänkin toinen hävinnyt. Ja nykyään, kun se toinenkin viimein löytyy, siihen on usein ilmestynyt kummallisia reikiä:
Grrrr! 

3. HIMPULOITA. Joo, näitä Teletappien kaukaisia sukulaisia. Nämä ovat kai kadonneet jo telkkaristakin, nämä myös katosivat lastenhuoneesta Pekan tulon jälkeen:

Mitkä mahtavat olla Himpan mietteet juuri nyt..?

4. SYDÄMIÄ. Tämä nuorimies ei vielä tiennyt, että sydämiä EI saa särkeä! Ei varsinkaan pieniä ja pinkkejä. Tämmöinenkin on kaivettu Pekan hampaiden välistä:

Rakas ja karvainen, Sinä tiedät sen, 
olet vienyt jo minun sydämen
Tämänkin olisit voinut saada,
ellei siihen liittyisi tukehdusVAARA..! <3

Lisäksi haluan jakaa kanssanne vielä pari luonnonvaraista asiaa, vaikka ne eivät periaatteessa Pekkaan liitykään muutakuin sen verran, että kuljemme kyseisten luontokohteiden ohi joka päivä. (HUOM! Pekan tulon myötä jopa minä olen osoittanut kiinnostusta luontoamme kohtaan ja ottanut jopa luontokuvia!)

Ensiksi esittelen teille meidän metsälenkillä kasvavan luontoihmeen, joka punaisesta väristään johtuen hieman eroaa muusta kasvustosta:

 Luonnonvarainen vaahtosammutin. Kuuluukohan tämä lajike enemmän pensaisiin vai kenties ehkä sieniin..?

Toisena mielenkiintoisena luontokohteena esittelen meidän kotikadulla -täällä keskellä keskustaa- kasvavan varsin harvinaisen puun. Se näytti ihan tavis katupuulta, latinalainen nimi "katumuspuutumus" (okei, bilsantuntien puu-luennot jäi aikanaan vähän huonolle kuuntelulle, ei just nyt tullut muuta nimitystä mieleen), kunnes pari viikkoa sitten siihen oli tullut ensimmäinen hedelmä. Ei, se ei ollut omena, vaan huomattavasti harvinaisempi. Eikä se ollut banaanikaan, eikä edes käpy. Tuon puun oksalla kasvaa nimittäin PYÖRÄILYKYPÄRÄ!

Paikallinen suojelukohde??

Viimeisimpänä, muttei vähäisinpänä UFO-juttuja:


Pinkkipupusta tulikin omien korvien ylösnousemuksen myötä nelikorvainen ALIEN! 

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ufo-Pekka on kyllä aina suloinen! <3 Onko Pekalla lenkit lyhentynet pakkasen myötä? Meillä ei ainakaan M liikkuisi mihinkään. :-/

-Hanna H-

Anonyymi kirjoitti...

Lisäys edelliseen: Ai piti vielä sanoa että nyt T todellakin muuttaa sun koiraksi. Sekin haluaa painia jäänallen ja himpan kanssa. :-D

Saara kirjoitti...

Anne, älä ala harrastamaan sienestystä jooko! X-D