torstai 7. lokakuuta 2010

Panta kuonossa, kuonopannassa.

Kaikkihan tietävät, että kääpiöpinserien esiesiesiesiesiesiesiesi-isä oli aasi. Viimeisen vuoden aikana asiasta on tehty tieteellistä tutkimusta, ja nyt varmistus on saatu. Esiesiesiesiesiesiesiesi-äidistä ei ole muuta varmuutta, kuin että se ei ollut laiskiainen, eikä siili, ja tuskin virtahepokaan.

Aasista pääsemme vetämiseen, nimittäin ulkona hihnassa vetämiseen.

Vihdoinkin löytyi apuväline, josta edes Pekka "the Valjaista Vapautuja" ei pääse puikahtamaan irti; vedonestopanta, jossa on samassa paketissa kuonopanta ja tavispanta. Eli kuonon päältä menevän osan saa tässä pannassa myös helposti pois ja taas tarvittaessa kuonon päälle.

PIKAKURSSI KUONOPANNAN SALOIHIN, useimmin esitetyt kysymykset, TOP 3:

1. Pureeko se, kun sillä pitää olla tuollainen?
- Jos kuonopannalla yritettäisiin estää pureminen, niin kirjaimellisesti VERISESTI kävisi. Ja kyllä, Pekka puree ja lujaa pureekin pehmonallea, kumikanaa ja joskus jotain luvatontakin, mutta ihmislihan makuun Pekka ei ole päässyt.
Kuonopannalla ei ole mitään tekemistä puremisen estämisen kanssa!
 

2. Pystyykö se edes hengittämään tuon kanssa?
- Mitenköhän olisi... että jos ei viitsi lopettaa koiraa "inhimillisin" keinoin, niin ostetaan kuonopanta ja tukehdutaan se sillä lenkin aikana? Siinä vaiheessa, kun koira raahautuu perässäsi, kuonopanta on tehnyt tehtävänsä. EIEIEI! Kuonopannalla EI solmita kuonoa kiinni, eikä siinä ole osia, jotka tungetaan sieraimiin estämään hengitystä.

3. Kuristuuko se siihen?
- Kyllä, jos ripustat koiran pantoineen hihnasta kattoon roikkumaan. Näin käy myös millä tahansa muulla pannalla kyseisellä tavalla toimiessa. Eli mikäli et harrasta koirasi kanssa katosta narunpäässä roikkumista, niin EI, siihen ei kuristu.

Panta estää reuhtomista ja vetämistä, ja liikkuminen on miellyttävämpää kaikille. Joten ei, se ei ole kuonokoppa. Meidän pannassa kiinnitys hihnaan ei myöskään tule kuonon alle, vaan niskaan, joten tämä häiritsee koiraa vielä vähemmän. Se ei satuta koiraa, se ei estä hengittämistä eikä haukkumista. Se ei edes vähennä haukkumista, tämä on todistettu joka ainoalla lenkillä joka ainoalle nelijalkaiselle vastaantulijalle ja vähän muillekin...

Ainoa Oikea ja Perusteltu KAUHISTUKSEN aiheuttaja meidän kuonopannassa on se, että siinä on ripaus KELTAISTA väriä! Mutta sekin kestetään, kun itse kapistus helpottaa niin paljon sekä Pekan, että lenkkikavereiden elämää. Kuonopantaa ei pidetä jatkuvasti ulkoillessa, ja toki tarkoitus on päästä sellaiseen tilanteeseen, ettei sitä tarvita enää ollenkaan!

"Tämmöisen laittoivat mulle..."

Vaan eipä tunnu missään, Ruusu-siskoa jo innostetaan leikkiin kuonopannasta huolimatta.
 
Sitten lenkille panta kuonossa!

11 kommenttia:

Kati + karvakasat kirjoitti...

Hahaa, varsinainen "kidutusväline!" X-D Mistä Anne oot tuon pannan ostanu ja minkä merkkinen se on? Voisi olla kätevämpi meidänkin mursuille, kuin se toisen mallinen.

Huomiselle TSEMPPIÄ Pekalle, vaikka enemmän sitä taitaa kaivata yksi Anne... ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Sen mustan hupparin kanssa kuono pantainen rotta näyttää jo melkeen kovikselta! :D Kyllä sillä vaan on musta huppari äläpäs yritä kieltää! ;)

S

Anonyymi kirjoitti...

Pekallako on nykyään mustiakin huppareita!!! 8-O *pökertyy

Täällä olis ikävyys. Mites siellä olis?

<3:lla TM

Anonyymi kirjoitti...

Ihana muodikas polka dot takki
:)

T.Paupa

Anne kirjoitti...

Kati, saat lainaksi kokeiluun tuon meidän kuonarin. Tuon bloggauksen jälkeen sitä ei nimittäin ole käytetty, menny iisimmin nuoren herran lenkittely. Niin ja kiitos tsempistä jälkikäteen, taidettiin lopulta kaivata sitä kaikki... ;)

S armas, mä aion TUUUUUUNATA sen hupparin ootas vaan... Etkä ikinä aavista millä värillä!!! ;-P

Paupa, kiitos!! Toi on minunkin tän syksyn lemppari huppari. Tai siis Pekan lemppari!! :-D *pus*

Minna kirjoitti...

Anne MUR! Laita kommentointi mahdollisuus Pinkki Unelmiin!

;)

Kaarina kirjoitti...

Mitä Pekalle ja Ruusulle kuuluu? kyselee Papu Ruusun-poika ja Barmi Pekan-veli.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on kans tuo kuonopanta käytössä kääkkä-pojalla, kun vetäminen alkoi mennä mahdottomaksi. Aivan loistavasti on kyllä toiminut! Nyt voi talutinta pidellä vaikka pikkurillillä, lenkkeilykin huomattavasti kevyempää! Merkki taisi olla Canny-Collar tai jotain sinne päin.

Anne kirjoitti...

Moi kaikki!

Kiitos kysymästä, Pekka ja Ruusu voivat varsin mainiosti, kaikki on hyvin :)

Koitan päivitellä blogia pian, olen leikkinyt niiiiiin kiireistä, että en ole muka ehtinyt. *nolostus*

Elina kirjoitti...

Yhyy, meillä on ikävä Pekkaa ja Ruusua!!! :D

Anonyymi kirjoitti...

ANNNEEEEE HERÄÄÄÄTYYYYS!!!!!

Kerro ny ees miten siitä pexisttä tuli melkeen mopsi! PLIIIIIIS!

:-D

Kaisa