perjantai 6. elokuuta 2010

Kauhea kesäpäivä

Koirien varsin seesteinen kesä sai vähemmän seesteisen päätöksen. Koko kauhu alkoi niinkin viattomasta asiasta, kuin koiran oksennuksesta. Enpä osannut yöllisestä oksusta enkä vielä toisestakaan huolestua, kunnes aamuyöllä heräsin Pekan itkuun. Koira uikutti surkeasti ja kyhjötti nurkassa korvat lurpallaan. Seuraavaksi huomasin kuonon turvonneen ja ihoon nousevan patteja.

Soitto eläinlääkärille ja ohjeeksi sain antaa koiralle kyytabletista puolet. Tabletti vähensi selvästi kutinaa, mutta kun turvotus koko ruumiissa vain paheni, ja hengityskin alkoi vinkumaan, lähdettiin kiireesti viemään Pekkaa ammattilaisten syyniin.

Vakava allergiareaktio. Syy tuntematon.

Pekka sai kortisoni(?)piikin ja joutui tarkkailuun. Myös korvat turposivat paksuiksi ja niiden sisäpintaan tuli rakkuloita. Alkoi pitkä ja pelottava päivä.

Viimein patit alkoivat laskemaan, turvotus helpotti, väsynyt koira pääsi kotiin. Lyhyillä ulkoiluilla Pekka hoippui samaan tyyliin, kuin kantakapakassaan loistoidean eräänä lauantai-iltana saanut Reiska, joka päätti siltä istumalta aloittaa uuden harrastuksen; lenkkeilyn...

 Patti-Pekka (ei enää pahimmillaan)

Tänään Pekka alkaa jo olla omaitsensä. Kauhun hetkistä muistuttavat vielä normia väsyneempi koira, ja korvat, jotka ovat edelleen lurpallaan.

 Isosisko väsyneen pikkuveljen seurana

Kääpiölurppakorva, kaikki hyvin <3

6 kommenttia:

Altocumulus kirjoitti...

Voi kamala, pelottavan näköisiä patteja! Onneksi pieni voi jo paremmin!

Elina kirjoitti...

Hui! Tsemppiä ja halauksia kamalan säikähdyksen keskelle <3 Hyvä että pääsitte pikaisesti lääkäriin ja että olo on Pekalla jo helpottunut! Jospa se syykin tuohon reaktioon vielä selviäisi! Oodilta paranemispusuja Pekalle.

hanna kirjoitti...

Tämä oli kyllä kammottava tapaus =( Kaikki sydän syrjällään odotettiin uutisia reppanasta. Ruusukin vaistosi selvästi jotain, kun päivysti vähän väliä eteisessä jos veikka tulisi jo kotiin.

Toivottavasti oli eka ja vika kerta!

*pus*

KATI kirjoitti...

Tänään on jo toinen korva pystyssä :)

Ninpe kirjoitti...

Saitko antihistamiini tabletteja Pekkaa varten? Kannattaa varmaan pitää niitä kyytabletteja nyt varalla kokoajan. Toivotaan pikaista paranemista ja sitä, että tämä oli vain ainut kertainen juttu.

Anne kirjoitti...

Kiitos kaikille myötätunnosta!! <3

Ninpe, saatiin tabuja ja tosiaan kyypakkaus löytyy jatkossakin AINA kaapista. Onneksi nytkin sattui olemaan!

Toinen korva on tosiaan vielä lurpallaan ja sitä pitää putsata, kun ne sisäpinnan rakkulat puhjetessaan aiheuttivat aika pahan haavauman :(

Olipa mitä oli, niin todellakin koko sydämestäni toivon minäkin, että ei tule uudestaan.